Waarderen Werkt

Van onschatbare waarde voor iedereen die met mensen werkt

Waarom Waarderen Werkt

In Nederland, en in het bijzonder ook het Nederlandse onderwijs, zijn we gewend om vooral te kijken naar ‘wat beter kan’ en ‘wat verder ontwikkeld kan worden’. Er wordt heel wat af getoetst, beoordeeld en geëvalueerd. De vraag is alleen:
Draagt al dat beoordelen ook bij aan de ontwikkeling van mensen?

VUlogo_NL_Wit_HR_RGB_tcm289-201376
Amsterdam
University Utrecht
Wageningen
Fontys

De kracht van waardering

Toetsen en beoordelen kan zeer waardevol zijn. Vooropgestelde criteria bieden houvast, geven helderheid over wat er verwacht wordt en zorgen dat we zo objectief mogelijk kwaliteit en voortgang kunnen meten.

Uit onze ervaring en uit onderzoek blijkt echter dat beoordelen over het algemeen niet inspireert tot groei en ontwikkeling. In tegendeel, beoordeeld worden roept bij de meeste mensen spanning en angst op.

Hoe zouden we dan naast het toetsen óók kunnen bijdragen aan groei en ontwikkeling?

De impact van waardering is een van de grootste ontdekkingen in ons werk als coach en trainer. Waardering creëert een rijke voedingsbodem voor groei en ontwikkeling en geeft een boost aan de motivatie om een volgende stap te zetten of een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ook kan waardering een geheel team dat vastgelopen is weer laten vliegen…

Vleugels voor groei en ontwikkeling

Met het programma Waarom Waarderen Werkt bieden we begeleiding en inspiratie voor het Hoger Onderwijs. Onze visie is dat de toevoeging van waardering aan de bestaande toetscultuur in het Nederlands onderwijs een belangrijke impact kan hebben op de movatie, groei en ontwikkeling van studenten en medewerkers.

Naar beneden - Academic Vision

De kracht van ons programma ligt in de combinatie van kennisontwikkeling, bewustwording en praktische toepassing. Voor iedere organisatie zullen wij een programma op maat ontwikkelen.

Waarom Waarderen werkt kan bijdragen aan de gehele organisatie en biedt zo de mogelijkheid om een cultuuromslag te creëren naar een optimale omgeving voor groei en ontwikkeling. Ook kan het specifiek gericht zijn op een team of een functiegroep.

In ieder geval omvat het de volgende aspecten:

Inzicht:

Waarom waarderen?

Wat is waarderen eigenlijk en wat vraagt het van ons?

Wat is waarderen niet

Hoe geeft waarderen vleugels in groei en ontwikkeling

Bewustwording:

Wat doe ik al

Welke kwaliteiten kan ik hiervoor inzetten

Wat laat ik onbewust in de weg staan?

Toepassing:

Hoe train ik mijn waarderingsspier?

Hoe pas ik waardering toe in de begeleiding van anderen

Hoe draagt ik bij aan een waarderende organisatiecultuur?

Download gratis ons boek

Omdat wij jou waarderen voor wie je bent en geloven dat jij weer het verschil zal maken voor anderen, geven we je ons boekje graag kado!

Geef ons boek kado

Zoek je een relatiegeschenk of een kado voor je medewerkers? Waarderen Werkt is ook in geprinte vorm beschikbaar (tegen kostprijs).

WW voorpagina afbeelding

Het team

Het boek Waarderen Werkt is geschreven door Alies en Anneke. Ook begeleiden zij de bijbehorende workshops en programma’s.

Alies-zelfbewust

Alies Zijlstra

AcademicVision founder, coach en facilitator

Alies heeft door de jaren heen zelf als mens en coach de kracht van waardering ervaren en gezien dat waardering een fundament vormt van waaruit het verlangen naar groei en ontwikkeling als vanzelf ontstaat. Niet voor niets is waardering, naast vertrouwen en verantwoordelijkheid, een van haar drie belangrijkste kernwaarden.

Anneke rond

Anneke Dekker

AcademicVision coach and facilitator

Ook voor Anneke speelt waardering een belangrijke rol. In het ondersteunen van young professionals besteed zij bewust aandacht aan het erkennen en waarderen van eigen talenten en kwaliteiten. Dit geeft namelijk een enorme boost aan zelfinzicht, zelfacceptatie en zelfvertrouwen.

Aan de slag met
Waarderen Werkt

AcademicVision is gespecialiseerd in maatwerk in het onderwijs. Heb je interesse om als particulier of zelfstandig (buiten je organisatie) deel te nemen? Dan verwijzen we je graag door naar Zelfbewust Academy.

Alies en Anneke verzorgen hier een eendaagse inspiratieworkshop met open inschrijving. Interessant voor iedereen die bijdraagt aan de groei en ontwikkeling van anderen. Of dat nu is als docent, leidinggevende, coach, mentor of vanuit een andere rol.

Op deze dag krijg je inzicht in wat waarderen is, wat waarderen niet is en wat we doorgaans in de weg laten staan om waarderend met anderen om te gaan. Daarna gaan we gelijk aan de slag met krachtige oefeningen om je eigen waarderingsspier te trainen en ga je naar huis met ideeën hoe je een waarderende cultuur kunt creëren.

Datum:
Donderdag 16 januari 2020

Wil je meer informatie? Of direct een plekje reserveren? Klik op de button hieronder:

What is your wish for further development?

Get in touch with us!