Waarderen Werkt

Van onschatbare waarde voor iedereen die met mensen werkt

Het fundament voor groei & ontwikkeling

In het onderwijs, zijn we gewend om vooral te kijken naar ‘wat beter kan’ en ‘wat verder ontwikkeld kan worden’. Er wordt heel wat af getoetst, beoordeeld en geëvalueerd. De vraag is alleen:
Draagt al dat beoordelen ook bij aan de groei en ontwikkeling van mensen?

Een van onze belangrijkste ontdekkingen bij de begeleiding van inmiddels duizenden mensen, is dat het 'waarderen' van hen als professional en als mens een belangrijke katalysator is voor hun ontwikkeling.

Niet feedback als 'motor van groei en ontwikkeling', maar waardering!

Tijdens onze Inspiratiesessies over dit thema leggen we uit hoe dit werkt bij mensen en hoe we hier een waardevolle bijdrage aan kunnen leveren.

VUlogo_NL_Wit_HR_RGB_tcm289-201376
Amsterdam
University Utrecht
Wageningen
Fontys

De kracht van waardering

Toetsen en beoordelen kan zeer waardevol zijn. Vooropgestelde criteria bieden houvast, geven helderheid over wat er verwacht wordt en zorgen dat we zo objectief mogelijk kwaliteit en voortgang kunnen meten.

Uit onze ervaring en uit onderzoek blijkt echter dat beoordelen over het algemeen niet veel inspiratie brengt tot groei en ontwikkeling. In tegendeel, beoordeeld worden roept bij de meeste mensen spanning en angst op.

Hoe zouden we dan naast het toetsen óók kunnen bijdragen aan groei en ontwikkeling?

De impact van waardering is een van de grootste ontdekkingen in ons werk als coach en trainer. Waardering creëert een rijke voedingsbodem voor groei en ontwikkeling en geeft een boost aan de motivatie om een volgende stap te zetten of een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ook kan waardering een geheel team dat vastgelopen is weer laten vliegen…

Vleugels voor groei en ontwikkeling

Met de begeleiding 'Waarderen Werkt' bieden we begeleiding en inspiratie op maat in het Onderwijs. Van een Inspiratieworkshop tot een uitgebreider traject van advies en/of  begeleiding. Onze visie is dat de toevoeging van waardering aan de bestaande cultuur in het Nederlands onderwijs een belangrijke impact kan hebben op de motivatie, groei en ontwikkeling van leerlingen, studenten en medewerkers.

Naar beneden - Academic Vision

Leerzaam voor iedereen

De kracht van onze begeleiding ligt in de combinatie van kennisontwikkeling, bewustwording en praktische toepassing. Voor iedere organisatie zullen wij een programma op maat ontwikkelen.

Waarom Waarderen werkt kan bijdragen aan de gehele organisatie en biedt zo de mogelijkheid om een cultuuromslag te creëren naar een optimale omgeving voor groei en ontwikkeling. Ook kan het specifiek gericht zijn op een team of een functiegroep.

In ieder geval omvat het de volgende aspecten:

Inzicht:

Waarom waarderen?

Wat is waarderen eigenlijk en wat vraagt het van ons?

Wat is waarderen niet?

Hoe geeft waarderen vleugels in groei en ontwikkeling?

Bewustwording:

Wat doe ik al?

Welke kwaliteiten kan ik hiervoor inzetten?

Wat laat ik onbewust in de weg staan?

Toepassing:

Hoe train ik mijn waarderingsspier?

Hoe pas ik waardering toe in de begeleiding van anderen?

Hoe draagt ik bij aan een waarderende organisatiecultuur?

Download gratis ons boek

Omdat wij jou waarderen voor wie je bent en geloven dat jij weer het verschil zal maken voor anderen, geven we je ons boekje graag kado!

Geef ons boek kado

Zoek je een relatiegeschenk of een kado voor je medewerkers? Waarderen Werkt is ook in geprinte vorm beschikbaar (tegen kostprijs).

WW voorpagina afbeelding

Het team Waarderen Werkt

Het boek Waarderen Werkt is geschreven door Alies en Anneke. Ook begeleiden zij de bijbehorende workshops en programma’s.

Alies Zijlstra - AcademicVision

Alies Zijlstra

AcademicVision oprichter, leiderschapscoach en mediator

Alies heeft door de jaren heen zelf als mens en coach de kracht van waardering ervaren en gezien dat waardering een fundament vormt van waaruit het verlangen naar groei en ontwikkeling als vanzelf ontstaat. Niet voor niets staat waardering, naast vertrouwen en verantwoordelijkheid, als kernwaarde aan de basis van de samenwerking met het team van AcademicVision.

Anneke rond

Anneke Dekker

AcademicVision coach and facilitator

In het ondersteunen van young professionals besteed Anneke bewust aandacht aan het erkennen en waarderen van eigen talenten en kwaliteiten. Dit is de basis om vanuit verder te ontwikkelen en geeft een enorme boost aan zelfinzicht, zelfacceptatie en zelfvertrouwen.

Wat is jouw of jullie wens voor verdere ontwikkeling?  

Neem graag contact met ons op!