Leiderschap in onderwijs

Bewust van jezelf, betrokken bij anderen en effectief in wat je doet

Naar beneden - Academic Vision

Een onderwijsleider die verbindt en inspireert

Of het nu gaat om de begeleiding van leidinggevenden of het inspireren van persoonlijk leiderschap van alle medewerkers, studenten en leerlingen, Academic Vision is met haar jarenlange ervaring dè deskundige op het gebied van leiderschapsontwikkeling in het onderwijs.

VUlogo_NL_Wit_HR_RGB_tcm289-201376
Amsterdam
University Utrecht
Wageningen
Fontys

Bewust & Verbindend leiderschap

Continue veranderingen en de voortdurende ontwikkeling van mensen binnen de organisatie, vragen momenteel om een leiderschapsstijl met een hoge mate van zelfbewustzijn, empathie en bevlogenheid.
Wij begeleiden leiders en leidinggevenden bij een groeisprong in het vermogen om anderen te kunnen begeleiden en ondersteunen bij hun ontwikkeling als mens en professional. Denk bijvoorbeeld aan:

Leiderschapsprogramma De Essentie van Leiderschap

Leiderschapsprogramma Bouwen Aan Sterke Onderwijs Teams

3-daagse Coachend leiderschap

Een MT met Verbinding & Visie

Een directie- of managementteam met een sterke samenwerking is grotendeels bepalend voor het aanpassingsvermogen en het succes van een organisatie.
Wij ondersteunen directies en MT's om onderlinge barrières binnen een directie of MT te slechten, de verbondenheid en samenwerking te versterken en de synergie en effectiviteit naar een nieuw niveau te brengen. Denk bijvoorbeeld aan:

Begeleiding MT- bijeenkomsten en Heidagen

Inspirerende Leiderschapsssessies met het hele MT

Mediation bij conflictsituaties

Naar beneden - Academic Vision

Met de hele organisatie in beweging

Wij ondersteunen opleidingen en organisaties om met z'n allen in ontwikkeling te gaan. Om samen een stevig fundament te bouwen voor de toekomst van het onderwijs. En om omgevingen te creëren waar het bruist van de energie en borrelt van de ideeën. Daarbij zijn thema's als samensturing, aandacht voor het welzijn van de medewerkers en leiderschapsontwikkeling niet meer weg te denken.
Denk bijvoorbeeld aan:

 

Gemeenschappelijke Visie of Kernwaarden met de hele organisatie

Organisatieadvies en -begeleiding

Gedeeld leiderschap & Samensturing

Leiderschap bij iedereen

De tijd dat het leiderschap alleen bij de directie ligt is voorbij.  Gezamenlijke verantwoordelijkheid en gedeeld leiderschap creëert veerkrachtige en succesvolle opleidingen en organisaties.
Wij bieden leiderschapsontwikkeling voor iedereen: van leerling/student tot directielid. Zo krijgt iedereen de kans zichzelf verder te ontwikkelen en samen een nog grotere bijdrage te leveren aan de doelen van de opleiding of organisatie. Denk bijvoorbeeld aan:

Programma Persoonlijk Leiderschap

Masterclasses Persoonlijke Effectiviteit

Mastering your PhD Challenges in 1 Day

Naar beneden - Academic Vision

Organisatie van de 21e eeuw

'A great place to learn and grow for everyone.'

Reinventing Organisations, Gedeeld leiderschap, Samensturing, Deep Democracy en Theory U zijn een paar van de vele organisatie ontwikkelingen die steeds meer bekendheid krijgen in onze samenleving.

Mensen, onderwijs, leiderschap, wetenschap en organisaties ontwikkelen zich zo snel dat nieuwe theorieën, filosofieën, methoden en technieken in hetzelfde tempo opkomen.

Zijn jullie klaar voor een volgende stap? AcademicVision biedt graag begeleiding.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Kijk ook eens wat Academic Vision kan betekenen op het gebied van TeamsupportLeiderschapscoaching en Mediation in het onderwijs.

Wat is jouw of jullie wens voor verdere ontwikkeling?  

Neem graag contact met ons op!