Mediation in Onderwijs

Een helpende hand om de harmonie te herstellen 

Naar beneden - Academic Vision

Samen werken aan een oplossing


Is er binnen jouw team of organisatie sprake van een conflict?
Zijn er twee mensen of partijen die moeilijk door één deur kunnen
of zelfs helemaal niet meer met elkaar communiceren?

Zo ja, dan kan onze mediation jullie helpen om de verbinding weer te herstellen of om tot een oplossing te komen, waarin beide partijen zich kunnen vinden.

Uit ervaring weten wij inmiddels dat een conflict mensen behoorlijk kan aangrijpen. Van een gevoel van onrust tot grote stress en nachten wakker liggen. Daarom belangrijk om een conflict niet 'te laten sudderen' maar om actie te ondernemen met als doel om de harmonie te herstellen.

Wij verzorgen mediation door met oprechte aandacht, compassie en begrip te luisteren naar alle partijen die bij het conflict betrokken zijn, zonder daarbij partij te kiezen.

In de veilige, heldere en vertrouwelijke setting die we creëren ontstaan open en eerlijke gesprekken die maken dat er meer begrip voor elkaar ontstaat en oplossingen gevonden worden.

Luc Hilkens - AcademicVision
Mijn school maakt graag gebruik van de talenten van Alies. Als mediator lukt het haar om mensen weer tot elkaar te brengen waar we dat zelf voor haast onmogelijk hadden gehouden. Ze doet dit op een integere manier en met oog voor persoonlijke belangen van alle betrokkenen, waarbij ze ook het belang van de organisatie niet uit het oog verliest. Alies lost tegenstellingen op met als doel een langdurige constructieve samenwerking.

Luc Hilkens, plv. rector St Nicolaas Lyceum Amsterdam

Onze werkwijze

 

1. Voorgesprek
Voorafgaand aan het mediationtraject luisteren we naar de mediation-aanvrager en evt. collega's om een beeld te krijgen van de situatie.

2. Individuele gesprekken
Meestal starten we met het voeren van een individueel gesprek met elke partij waarin we vooral luisteren en zo mogelijk al enige ondersteuning bieden om helderheid en verantwoordelijkheid te creëren in deze situatie.

3. Gezamenlijk gesprek
Tijdens het gezamenlijke gesprek begeleiden wij het proces en bewaken wij de veilige open context. Tijdens het gesprek ontstaat er meer inzicht en begrip voor elkaar, waardoor de partijen gezamenlijk tot besluiten kunnen komen waarin iedereen zich kan vinden.

Mediation in onderwijs AcademicVision
kabouterhuis
TI
Academie van Bouwkunst Amsterdam - AHK
RSC
Fontys

Mediator van AcademicVision

Alies Zijlstra is onze mediator in onderwijs. Zij is een zeer ervaren leiderschapscoach en mediator met een schat aan ervaring in onderwijsorganisaties. Alies wordt ook wel 'de Teamdokter' genoemd, omdat zij zelfs in hele uitdagende, moeilijke en pijnlijke situaties de harmonie en samenwerking in teams weet te herstellen.

Alies Zijlstra - AcademicVision

Alies Zijlstra

Oprichter, leiderschapscoach en mediator

Resultaten

Meer harmonie in jouw team, sectie of afdeling

Een sterker gevoel van verbinding en saamhorigheid

Meer begrip en respect voor elkaar

Inzicht in de voorwaarden voor optimale samenwerking

Meer bewustzijn van de eigen kwaliteiten, patronen en valkuilen

Inzicht in de kernwaarden en behoeftes van de ander

Ruimte om weer samen te werken aan onderwijs

Suzan Valstar-AcademicVision

”Wat was het een mooie sessie zeg, terwijl er heel veel gaande was. Heb er nog een warm en blij gevoel van! Het voelt net alsof er een paar kilo’s van mijn schouders is gelicht.  Ik ga opgelucht en weer gemotiveerd aan de slag met mijn collega’s ! Dank je wel!” 

Suzan Valstar ~ Trajectklas begeleider VO school Amsterdam

Amsterdam
VU MC
3
ACTA
4

Wat is jouw of jullie wens voor verdere ontwikkeling?  

Neem graag contact met ons op!