Naar beneden - Academic Vision

Teamsupport

Samenwerken vanuit Visie en Verbinding

Betrokken & Bevlogen teams in het onderwijs

Van het programma Bouwen Aan Sterke Onderwijs Teams, Heidagen of een 'Team Retreat' tot Teamcoaching en Mediation bij een conflict. Academic Vision weet wat een team nodig heeft om optimaal te functioneren. We bieden een breed scala aan begeleiding en programma's en workshops om bij te dragen aan een sterkere onderlinge verbinding, een heldere visie voor ogen en een betrokken en bevlogen samenwerking.

5
VU MC
Inholland Hogeschool
4
1

Een verbindend & inspirerend MT

Een directie- of managementteam dat sterk met elkaar verbonden is en aandacht heeft  voor de mensen is grotendeels bepalend voor het aanpassingsvermogen en het succes van een organisatie.
Wij ondersteunen directies en MT's om onderlinge barrières binnen een directie of MT te slechten, de verbondenheid en samenwerking te versterken en de synergie en effectiviteit naar een nieuw niveau te brengen. Denk bijvoorbeeld aan:

Begeleiding MT en Heidagen

Leiderschapsontwikkeling met het MT

Mediation bij conflict

Bevlogen en succesvolle teams

Teams met hart voor de zaak en hart voor elkaar. Dat is waar wij in geloven. Teams waarbij iedereen elkaars kwaliteiten ziet en het beste in elkaar naar boven haalt. Dan ontstaat synergie en co-creatie.

Wij zijn specialist op het gebied van samenwerking en communicatie en weten wat er voor nodig is om een team te laten excelleren met passie en commitment.
Denk aan begeleiding als:

Teambegeleiding & Teamontwikkeling

Proces- en projectbegeleiding

Mediation bij een Teamconflict

Naar beneden - Academic Vision

Gelukkige & gedreven medewerkers

Gelukkige leerlingen/studenten, docenten en medewerkers presteren beter, is inmiddels wetenschappelijk aangetoond. Motivatie en creativiteit nemen toe en ziekteverzuim neemt af.

Toch zien we een hoog percentage mensen met stress en burn-out symptomen in het onderwijs.

Hoe creëer je een omgeving waar mensen lekker in hun vel zitten en ambitieus zijn?

We bieden Directieteams en MT's begeleiding om werkomgevingen te creëren met niet alleen een focus op resultaten in onderwijs en onderzoek, maar ook op welzijn, geluk en gezondheid.

Denk bijvoorbeeld aan:

Programma's Welzijn en Vitaliteit

Inspiratiesessies Motivatie en Zingeving

Proces- en projectbegeleiding

Cultuurverandering en organisatie ontwikkeling

Meer verantwoordelijkheid en eigenaarschap. Meer proactiviteit. Meer openheid, transparantie, vertrouwen en ruimte.

Focus op een organisatiecultuur is belangrijk, maar het ontwikkelen of transformeren van de cultuur is zeker niet eenvoudig.
Bij onze begeleiding bij cultuurverandering  komen directie, docenten en leerlingen/studenten samen. Kernbegrippen hierbij zijn begrip en acceptatie van elkaars ervaring, overtuigingen, behoeften en ideeën. Op een georganiseerde en duurzame manier werken we samen om de gewenste werkcultuur te realiseren.
Wij bieden:

MT en Directie advies & begeleiding

Projectleiding en -begeleiding

'De Onderwijsarena' met staf en studenten/leerlingen

Naar beneden - Academic Vision

Advies en begeleiding op maat

Wat is op dit moment jullie belangrijkste wens of behoefte?

Of het nu gaat om de ontwikkeling van directeuren, coördinatoren/teamleiders of studenten of het verhogen van de betrokkenheid van de medewerkers. Of het nu gaat om het voorkomen van burn-out of het versterken van de samenwerking en de prestaties binnen een team of afdeling.

Ons aanbod is nooit een standaardformule.

We luisteren graag naar uw specifieke wensen en behoeften en stellen een begeleidingsprogramma op dat daarop is afgestemd.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Kijk ook wat AcademicVision kan betekenen op het gebied van Leiderschapsprogramma's, Coaching en Mediation in het onderwijs.

Wat is jouw of jullie wens voor verdere ontwikkeling?  

Neem graag contact met ons op!