Individueel Leiderschapstraject

Naar de kern van leiderschap in 5 sessies  

Naar beneden - Academic Vision

De ontwikkeling van jezelf en je leiderschap gaan
hand in hand


Hoe kan je vanuit rust en helderheid je leiderschapsrol vervullen?
Hoe zorg je voor motivatie bij je teamleden om met elkaar aan de slag te gaan?
Wat zijn de randvoorwaarden voor prettige en effectieve teamsamenwerking?
Gedeelde verantwoordelijkheid, dat klinkt mooi, maar hoe creëer je dat?
Hoe geef je ‘als leider’ ruimte aan anderen en behoud je wel de leiding?

Bij deze vragen (en vele andere) staan we stil tijdens dit individuele leiderschapstraject ‘De Essentie van Leiderschap’, een inspirerend en kernachtig traject dat je in 5 sessies ondersteunt om je leiderschap verder te ontwikkelen en bij te dragen aan optimale samenwerking in jouw team of afdeling.

Dit traject is combinatie van cursus en coaching en brengt je bij de kern van leiderschap.

De combinatie van Persoonlijk leiderschap en Teamleiderschap staat centraal.

Lilian Welling-Steffens- AcademicVision

Vijf persoonlijke, verhelderende, diepgaande en vooral ontzettend leuke gesprekken van 3 uur met Alies. Het traject heeft mij zeer waardevolle inzichten in mezelf, in mijn werk- en persoonlijke relaties en in leiderschap gegeven. Inzichten die ik hoop in te kunnen zetten in een toekomstige leiderschapsrol!

Lilian Welling-Steffens - Counsel Bureau Brandeis

 

Actuele leiderschapsthema’s

Aan de hand van thema’s die een wezenlijke bijdrage leveren aan de effectiviteit en betrokkenheid van een team wordt je kennisontwikkeling, praktische toepassing en met name ‘bewustwording’ geboden. Thema’s die onder andere aan de orde komen, zijn: Motivatie, Zingeving, Veiligheid, Erkenning & waardering, Autonomie, Eigenaarschap, Ontwikkeling en Verbondenheid. Thema’s die ook naar voren komen in recente boeken over leiderschap, zoals ‘Care to dare’ van prof. dr. George Kohlrieser en ‘Dienend leiderschap’ van dr. Inge Nuijten.

IMG_9933 kopie 2
kabouterhuis
TI
Academie van Bouwkunst Amsterdam - AHK
RSC
Fontys

"Ik kan mijn rol nu meer op afstand invullen, zonder de verbinding met mijn team te verliezen"

Voor wie?

Dit individuele leiderschapstraject  is voor iedereen die een leidinggevende rol vervult in een school of onderwijsinstelling.

Van rectoren, schoolleiders en afdelingsleiders in het VO tot onderwijsdirecteuren, opleidingsdirecteuren en coördinatoren in het HO, tot directeuren en teamleiders in het PO.

Ben jij nieuw in een leiderschapsrol of wil jij graag jouw leiderschap verder ontwikkelen? Of gun jij de leidinggevenden in jouw organisatie dit individuele traject?
Neem dan even contact met ons op!

Resultaten

Kortom een kans om de volgende resultaten te bereiken:

Meer rust, helderheid en effectiviteit in je rol als leidinggevende

Kennis en inzicht in de belangrijkste aspecten van leiderschap

Bewuster van jezelf en van jouw leiderschapskwaliteiten en ook van je neigingen/patronen

Inzicht in jouw persoonlijke ontwikkelpunten als leider

Inspiratie over hoe jij optimaal kunt bijdragen aan anderen

Een optimale werksfeer met je teamleden

Meer ruimte voor groei en ontwikkeling in jouw team en in het onderwijs

Meer ruimte voor groei en ontwikkeling in jouw team en in het onderwijs

Onze Leiderschapscoach

De Leiderschapscoaching van AcademicVision wordt geboden door Alies Zijlstra. Zij is een zeer ervaren leiderschapscoach met een schat aan ervaring in het onderwijs. Zij was en is betrokken bij meerdere leiderschapsprogramma’s, zoals de Senior Kwalificatie Onderwijs, de Leergang Onderwijskundig Leiderschap, Bouwen Aan Sterke Onderwijs Teams en begeleidt regelmatig Managementteams in het onderwijs.

Alies Zijlstra - AcademicVision

Alies Zijlstra

Oprichter, leiderschapscoach en mediator

Amsterdam
VU MC
3
ACTA
4
Agnes Willemen-AcademicVision

"Alies is een zeer ervaren en deskundige coach die op een heel open en prettige wijze samen kijkt naar ontwikkeling en groei. Haar aandacht voor erkenning en waardering zorgt dat er ruimte ontstaat voor verandering. Haar visie op leiderschap is verfrissend, zeker in een onderwijswereld waarin we gewend zijn te kijken naar fouten en leerpunten."

Agnes Willemen ~ Opleidingsdirecteur en Associate professor FBG, VU

Geert-Schenk- AcademicVision

"Alies is iemand bij wie ik me meteen veilig voelde. Ze wist heel snel verbinding met mij te maken, zodat we op een betekenisvolle manier gesprekken konden voeren over persoonlijke onderwerpen. Ook daagde ze mij uit om na te denken over mijn passies en dingen die ik echt belangrijk vind. Doordat ik nu meer beslissingen neem met dit in het achterhoofd, ervaar ik veel meer vreugde en energie in mijn werk."

Geert Schenk ~ Assistant professor Amsterdam Neuroscience, AUMC

Hannie van Hooff AcademicVision

In een serie van 5 persoonliijke gesprekken ben ik op heel natuurlijke wijze gekomen tot meer zelfinzicht + heb ik de juiste handvaten aangeboden gekregen om hier in mijn organisatie mee aan de slag te gaan. Er werd een heel veilige en prettige sfeer geschapen met een duidelijk kader gericht op vertrouwen, verbinding en zingeving. Ik heb veel geleerd!

Hannie van Hooff ~ Coordinator Life Sciences UvA

Rolinka Meijer AcademicVision

Aan de hand van belangrijke thema’s voor groei en ontwikkeling vanuit een theoretisch kader, hebben we de pratijk belicht. Wie ben je, waar sta je, wat is jouw rol en wat wil je bereiken. Het was goed om weer eens in de spiegel te kijken, bewust momenten van reflectie te pakken en met een heldere kijk te laveren op onstuimige wateren.

Rolinka Meijer~ Rector Arte College

Wat is jouw of jullie wens voor verdere ontwikkeling?  

Neem graag contact met ons op!