Persoonlijk leiderschap in onderwijs

Regie over jezelf en over je werk

Naar beneden - Academic Vision

Je werkt het best, als je weet wie je bent

Persoonlijk leiderschap gaat over het herkennen van je eigen waarden, passies en doelen. Het is het vermogen om in lijn te leven met dit innerlijke kompas, zelfs te midden van alle  uitdagingen en veranderingen in je leven en in jouw onderwijs werkomgeving. Vanuit persoonlijk leiderschap neem je verantwoordelijkheid voor je keuzes en acties, en streef je voortdurend naar groei en ontwikkeling.

De eerste stap naar persoonlijk leiderschap is zelfkennis en zelfbewustzijn. Weten wat jouw kwaliteiten zijn en wat jou drijft en weten wat je minder sterke kanten zijn. Ontdekken wat jouw kernwaarden zijn en wat jij belangrijk vindt in het leven én in je werk.

Het programma Persoonlijk Leiderschap in onderwijs is voor de deelnemers een inspirerende ontdekkingsreis van bewustwording, groei en impact. Met als doel dat zij bewust vormgeven aan hun eigen leven en werk. Dat zij met meer energie en effectiviteit hun bijdrage leveren in het onderwijs èn om een inspiratiebron zijn voor anderen, niet alleen in woorden, maar vooral in daden.

VUlogo_NL_Wit_HR_RGB_tcm289-201376
utrecht-university-275-logo
uva-logo-uvamerken_eng-1406x236--300dpi
58340fb4-e33a-4d0b-af17-8d596fa93663_WUR_RGB_standard
rugr_feb_logoen_rood_rgb

Persoonlijk leiderschap

Het programma Persoonlijk leiderschap in onderwijs is ontwikkeld voor iedereen die werkzaam is in het onderwijs, omdat wij geloven dat leiderschap los staat van functie of niveau. Het programma is gestoeld op een krachtige combinatie van kennisontwikkeling, bewustwording en praktische toepassing. Wij creëren een veilige en open omgeving om te ontdekken over jezelf, om ervaringen uit te wisselen met anderen, om nieuwe effectieve skills te ontwikkelen, om te leren over situaties uit de praktijk en je impact je vergroten in het onderwijs.

Model-persoonlijk-leiderschap-in-onderwijs

Resultaten:

Groeisprong in zelfinzicht en zelfvertrouwen

Meer rust, helderheid en vertrouwen

Meer energie en effectiviteit

Skills & tools die bewezen effectief zijn op het gebied van persoonlijk leiderschap in het onderwijs

Meer impact in het onderwijs met een grote glimlach op je gezicht

1. Jouw kompas

Tijdens de eerste sessie ontstaat helderheid over jouw persoonlijke missie en visie. Ook ontdek je over jouw kernwaarden en drijfveren in je leven en je werk. 

2. Kwaliteiten, talenten en valkuilen

Je ontdekt over jouw unieke set van kwaliteiten en talenten en hoe je die kunt inzetten. En ook over niet effectieve patronen en hoe je deze kunt doorbreken 

3. De onderwijs omgeving

Met het uitwisselen van ervaringen en situaties in het onderwijs en onze input hierbij groeit je inzicht in de mogelijkheden en onmogelijkheden van het onderwijs.  

4. Pro-actief of reactief?

We ondersteunen je bewust meer verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gedrag, je eigen welzijn en voor de impact hiervan op je (onderwijs) omgeving.

5. Effectieve communicatie

Een boodschap doeltreffend overbrengen en tegelijkertijd de relatie met de ander versterken. Dat is waar we over gaan leren en mee gaan oefenen.  

6. Time management

Bewezen time management skills leer je te koppelen aan jouw persoonlijke prioriteiten, doelen en missie. 

7. Samenwerking & synergie

Tijdens deze sessie staan de 5 voorwaarden voor optimale samenwerking centraal. Ook leren we kwaliteiten en talenten te herkennen en te benutten, zodat synergie kan ontstaan. 

8. Vitaliteit & welzijn

Je leert over welzijn en motivatie, maar ook over spanning en stress. Inzicht in je eigen persoonlijke situatie en ook hoe je kunt bijdragen aan een vitale omgeving voor jezelf en voor anderen.   

Het programma

Persoonlijk leiderschap in onderwijs is ontworpen met een krachtige combinatie van Inspiratiesessies en Individuele coaching.

Het programma bestaat uit 8 kernachtige en inspirerende sessies met essentiële  onderwerpen die bijdragen aan de persoonlijke effectiviteit van de deelnemers. Hiernaast staan in het model de 8 sessies nader toegelicht. De inhoud wordt altijd verder aangepast aan de wensen en behoeften van de deelnemers. Ook is het mogelijk om als faculteit of universiteit een selectie van deze onderwerpen uit te kiezen.

De individuele coaching biedt de deelnemers de ruimte om persoonlijke situaties of vragen in de brengen in een vertrouwelijke setting.

Femke Algra ~ Coördinator docentontwikkeling UvA

De kracht van Academic Vision zit in de positieve en open benadering naar iedereen.

Dit beweegt mensen om ook voor een open houding te kiezen. Waardoor het vuurtje gaat branden voor ontwikkeling en daarmee het inzicht in de eigen onderwijspraktijk.  

Femke Algra ~ Coördinator docentontwikkeling UvA

Marjoke Vervoorn - directeur onderwijs ACTA

'Ik ervaar de samenwerking met Academic Vision als inspirerend. Wat hen bijzonder maakt is dat zij in staat zijn om alle onderwerpen en uitdagingen met een positieve grondhouding te benaderen. Ook is het heel waardevol dat afspraken met Academic Vision altijd tot een concreet resultaat leiden!'

Marjoke Vervoorndirecteur onderwijs, ACTA

Dirk Damsma - Docent Macro & International Economics

Academic vision heeft mij vooral de middelen geboden om mijzelf te blijven ontwikkelen.

Ik kijk na 15 jaar weer op een nieuwe manier aan tegen mijn onderwijs. Maar veel belangrijker dan al het bovenstaande, is dat ik gedurende de cursus heb ingezien waartoe ik hier op aarde ben, wat mijn talenten zijn en hoe ik die maximaal tot hun recht kan laten komen. Ik heb zin in de toekomst!

Dirk Damsma ~ Docent Macro & International Economics 

Patricia Rausch ~ Onderwijsmanager Academy of Architecture

De kracht van Academic Vision is dat ze de vraag van de klant goed weten te vertalen in een programma op maat. Wij krijgen altijd goede respons van alle deelnemers!

Patricia Rausch ~ Onderwijsmanager Academy of Architecture

Naar beneden - Academic Vision

Coörderend Team

van Persoonlijk leiderschap in onderwijs

Alies Zijlstra - AcademicVision

Alies Zijlstra

Oprichter and leiderschapscoach

Frank rond

Frank Buskermolen

Adviseur en leiderschapscoach

Vivianne rond

Vivianne Tolen

Coach en procesbegeleider

Silvia

Silvia Hamersma

Coach en trainer

Anneke rond

Anneke Dekker

Coach en trainer

Romy-schagen

Romy Schagen

Coach en trainer

Evaluatie

Al onze begeleidingstrajecten en programma's laten we evalueren door zowel de deelnemers als de opdrachtgevers.

Wat zij met name waarderen is: 'de deskundige en betrokken coaches', 'de open en inspirerende sfeer' en 'de aandacht voor de professionele èn persoonlijke ontwikkeling'.

Naar beneden - Academic Vision
Amsterdam
VU MC
3
ACTA
4

Wat is jouw of jullie wens voor verdere ontwikkeling?  

Neem graag contact met ons op!