De bijeenkomsten van de BASOT staan in het teken van belangrijke aspecten binnen je werk en zijn voor mij een mooi moment om even stil te staan, te reflecteren en vooruit te kijken. In de hectiek van alle dag een hele ochtend op een positieve manier bezig zijn met (zelf)ontwikkeling en reflectie, geeft ruimte en rust.
Als zaken binnen (of buiten) werk niet zo lekker lopen, kan ik steeds beter bedenken welk aspect er in die situatie ontbreekt en op een meer bewuste manier kiezen hoe ik daarmee om wil gaan. Wat hierbij ook helpt, is de prettige sfeer binnen de groep en de openheid van de andere deelnemers. We luisteren naar elkaar en leren van elkaar; soms van elkaars fouten, soms van elkaars goede ideeën. Door de goede begeleiding is er geen sprake van (be)oordelen, waardoor er een veilige leeromgeving is.
Ik leer elke sessie inhoudelijk over het onderwerp, reflecteer op mijn eigen situatie en wordt uitgenodigd om na te denken hoe ik dit in mijn team kan verbeteren. Het is leuk om te merken dat met kleine veranderingen al grote verschillen zichtbaar zijn!

Bella van Erp ~ Bachelor Coordinator Pedagogische Wetenschappen, VU