Leiderschap

Bewust van wie je bent en effectief in wat je doet

Naar beneden - Academic Vision

Leidend in leiderschaps­ontwikkeling

Of het nu gaat om de begeleiding van leidinggevenden of het inspireren van persoonlijk leiderschap van alle medewerkers, studenten en leerlingen, Academic Vision is met haar jarenlange ervaring dè deskundige op het gebied van leiderschapsontwikkeling in het onderwijs.

VUlogo_NL_Wit_HR_RGB_tcm289-201376
Amsterdam
University Utrecht
Wageningen
Fontys

Bewust en bevlogen leiderschap

Continue veranderingen en de voortdurende ontwikkeling van mensen binnen de organisatie, vragen momenteel om een leiderschapsstijl met een hoge mate van zelfbewustzijn, empathie en bevlogenheid.
Wij begeleiden leiders en leidinggevenden bij een groeisprong in het vermogen om anderen te kunnen begeleiden en ondersteunen bij hun ontwikkeling als mens en professional. Denk bijvoorbeeld aan:

Programma Bouwen aan Sterke OnderwijsTeams

Individuele leiderschapscoaching

3-daagse Coachend leiderschap

Met de hele organisatie in beweging

Wij ondersteunen opleidingen en organisaties om met z'n allen in ontwikkeling te gaan. Om samen een stevig fundament te bouwen voor de toekomst van het onderwijs. En om omgevingen te creëren waar het bruist van de energie en borrelt van de ideeën. Daarbij zijn thema's als zelfsturing, aandacht voor het welzijn van de medewerkers en leiderschapsontwikkeling niet meer weg te denken.
Denk bijvoorbeeld aan:

Missie-, visie en strategiebijeenkomsten

Organisatieadvies en -ontwikkeling

Implementatie van zelfsturing

Naar beneden - Academic Vision

Een inspirerend directieteam

Een goed draaiend directie- of managementteam is grotendeels bepalend voor het aanpassingsvermogen en het succes van een organisatie.
Wij ondersteunen directies en MT's om onderlinge barrières binnen een directie of MT te slechten, de verbondenheid en samenwerking te versterken en de synergie en effectiviteit naar een nieuw niveau te brengen. Denk bijvoorbeeld aan:

Begeleiding MT- bijeenkomsten en heidagen

Een 2-daagse Onderwijsretraite met het Directieteam

Mediation bij conflictsituaties

Leiderschap bij iedereen

De tijd dat het leiderschap alleen bij de directie ligt is voorbij.  Gezamenlijke verantwoordelijkheid en gedeeld leiderschap creëert veerkrachtige en succesvolle opleidingen en organisaties.
Wij bieden leiderschapsontwikkeling voor iedereen: van leerling/student tot directielid. Zo krijgt iedereen de kans zichzelf verder te ontwikkelen en samen een nog grotere bijdrage te leveren aan de doelen van de opleiding of organisatie. Denk bijvoorbeeld aan:

Leiderschapsprogramma's

Onderwijsmodules

Workshops persoonlijk leiderschap en effectiviteit

Naar beneden - Academic Vision

Communicatie & samenwerking

Teams met hart voor de zaak en hart voor elkaar. Dat is waar wij in geloven. Teams waarbij iedereen elkaars kwaliteiten ziet en het beste in elkaar naar boven haalt. Dan is synergie met elkaar mogelijk en zullen doelen sneller bereikt worden.
Wij zijn specialist op het gebied van samenwerking en communicatie en weten wat er voor nodig is om een team vanuit betrokkenheid en bevlogenheid met elkaar te laten excelleren. Denk bijvoorbeeld aan:

Teambegeleiding

Workshops Geweldloze Communicatie en Deep Democracy

Inspiratiesessies met Appreciative Inquiry en Theory U

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Lees ook wat Academic Vision kan betekenen op het gebied van Onderwijs en Organisatie.

Wij nemen graag de tijd
om te luisteren naar uw
specifieke wensen & behoeftes