Academisch leiderschap

Naar beneden - Academic Vision

Bewust en inspirerend leiding geven in het hoger onderwijs

De essentie van leiderschap

Onze academische leiderschapsprogramma's zijn ontworpen om deze en volgende generaties academische leiders te ondersteunen in de leidende rol die ze vervullen. In deze vernieuwende en verbindende programma’s nemen wij de deelnemers mee naar de essentie van leiderschap. Een verrijking voor alle medewerkers die een leidende rol in het Hoge Onderwijs hebben op basis van onze visie dat leiderschap op elk niveau kan worden aangetoond.

Succesvolle leiders weten wie ze zijn en zijn effectief in wat ze doen. Onze focus ligt daarom op de combinatie van kennisontwikkeling, bewustwording en praktische toepasbare skills.

Vanwege de verschillende groepen mensen die we begeleiden, zijn onze leiderschapsprogramma's nooit een standaardformule. Wij stemmen onze programma's altijd af op de specifieke uitdagingen en behoeften van de betreffende universiteit/faculteit en elke groep deelnemers. Zo kunnen we hen optimaal ondersteunen hun potentieel volledig te benutten en een bewuste en inspirerende leider in het Hoge Onderwijs te zijn.

Deelname aan een AcademicVison leiderschapsprogramma is een betekenisvolle en duurzame reis door de terreinen van persoonlijk leiderschap, interpersoonlijk leiderschap en de academische context.

VUlogo_NL_Wit_HR_RGB_tcm289-201376
utrecht-university-275-logo
uva-logo-uvamerken_eng-1406x236--300dpi
58340fb4-e33a-4d0b-af17-8d596fa93663_WUR_RGB_standard
rugr_feb_logoen_rood_rgb

Academisch Leiderschap

Academisch Leiderschap is een programma met veel persoonlijke aandacht voor de deelnemers. We creëren voor hen een open en veilige omgeving om te ontdekken over zichzelf, over hun kwaliteiten, talenten en kernwaarden en ook over hun niet-effectieve gewoonten. Daarnaast wordt er geleerd over de leidende rol die ze vervullen, waarbij o.a. persoonlijke leiderschapsstijlen en verschillende effectieve interpersoonlijke leiderschapsskills aan bod komen. Tenslotte is er voldoende ruimte voor de deelnemers om specifieke situaties en uitdagingen in te brengen, waarmee gewerkt zal worden, zodat de deelnemers het geleerde ook direct kunnen toepassen hun academische setting.

 

Model-Nederlands

Resultaten:

Persoonlijke effectiviteit: meer (zelf)vertrouwen, zelfinzicht, helderheid en focus.

Effectieve leiderschapsvaardigheden: ontwikkeling van kennis en vaardigheden om professionals en teams te inspireren, te verbinden en te coachen.

Professionele impact: Je leidende rol succesvol uitvoeren in het hoger onderwijs en daarbij jezelf evenwichtig in balans houden.

1. Wie ben ik als leider?

2. Kwaliteiten, uitdagingen en valkuilen

3. Situationeel Leiderschap

4. Leidinggeven aan een team

5. Effectieve Communicatie

6. Coachingsvaardigheden

7. Persoonlijke effectiviteit & vitaliteit

8. Academische context & cultuur

Het programma

Het programma 'Academisch leiderschap' is ontworpen met input van academische leiders kenmerk zich door de vernieuwende frisse opzet en de benodigde diepgang voor blijvende ontwikkeling.

Het programma bestaat uit inspirerende en effectieve sessies, beginnend met een kick-off, gevolgd door verschillende masterclasses, intervisie sessies en individuele leiderschapscoaching.

Iedere masterclass heeft een specifiek thema, gerelateerd aan de rollen en context van academische leiders, zoals in het model links is te zien. Het is mogelijk voor de universiteit/faculteit om een selectie van thema's voor de masterclasses te kiezen. Op basis van deze selectie kunnen ook gastsprekers worden uitgenodigd om hun kennis en ervaring te delen.

 

Met hun zorgvuldige en persoonlijke benadering weten de mensen van Academic Vision snel het vertrouwen te winnen, waardoor een inspirerende leeromgeving ontstaat.

Peter van Baalen ~ Director College Economics and Business

Zij hebben het analytisch vermogen om te zien wat er nodig is binnen een groep mensen.

Geerling Langenbach ~ directeur Masteropleiding VU

Naar beneden - Academic Vision

Coörderend Team

van onze Academisch Leiderschap Programma's

Alies rond

Alies Zijlstra

Oprichter and leiderschapscoach

Frank rond

Frank Buskermolen

Adviseur en leiderschapscoach

Vivianne rond

Vivianne Tolen

Coach en procesbegeleider

Anneke rond

Anneke Dekker

Coach en trainer

Evaluatie score

Al onze supportprogramma's en coaching-sessies worden geëvalueerd door zowel de deelnemers als de klanten. Wat ze met name waarderen is: "De expertise en persoonlijke betrokkenheid van de coaches", "de open en inspirerende sfeer" en "de aandacht voor zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling".

Onze gemiddelde eindscore is: 

Naar beneden - Academic Vision

Wat is jullie volgende stap in ontwikkeling?
Neem contact met ons op!