Introvert Leiderschap

Inspirerend programma voor leiderschap vanuit introverte kracht

 

Naar beneden - Academic Vision

Meer vertrouwen en verbinding


Kan ik wel een goede leider zijn? Past zo'n rol wel bij mij?
Ik sta niet zo graag in de spotlights, moet dat wel als leidinggevende?
Ik heb soms wat tijd nodig om een beslissing te nemen, kan ik dan wel een vergadering leiden?  

In een wereld waar extraverte leiders vaak in de schijnwerpers staan, kunnen introverte leiders zich soms ongemakkelijk voelen. Maar wist je dat juist in jouw kalme en bedachtzame benadering een schat aan kwaliteiten schuilt? Dit traject is speciaal ontworpen om introverte leiders te ondersteunen bij het omarmen en benutten van hun natuurlijke talenten.

Tijdens dit leiderschapsprogramma in een kleine groep verkennen we hoe introverte leiders communiceren, inspireren en leiden, zonder hun eigen stille aard te verliezen. We bespreken ook hoe je kunt omgaan met uitdagingen zoals het stellen van grenzen, het overwinnen van belemmerende overtuigingen en het effectief managen van teams.

VUlogo_NL_Wit_HR_RGB_tcm289-201376
utrecht-university-275-logo
uva-logo-uvamerken_eng-1406x236--300dpi
58340fb4-e33a-4d0b-af17-8d596fa93663_WUR_RGB_standard
rugr_feb_logoen_rood_rgb

Jouw leiderschapsstijl

Ontdek hoe je als introverte leider kunt leren omgaan met het stellen van grenzen, het creëren van een sfeer van psychologische veiligheid en het formuleren van een missie die in lijn is met jouw persoonlijkheid.

Daarnaast bieden we praktische tips en strategieën om binnen jouw team een sfeer van vertrouwen en respect te creëren. Al deze inzichten zullen je helpen jouw unieke, introverte leiderschapsstijl te ontdekken en volledig tot bloei te laten komen.

Introvert Leiderschap AcademicVision
Jelle Tichelaar-AcademicVision

Jelle Tichelaar aan het woord

Lector at Hogeschool InHolland and head of a large teaching team Amsterdam UMC

“Dit leiderschapsprogramma, dat ik eind vorig jaar heb afgerond, werkte voor mij als een pauzeknop en voelde als een cadeautje aan mezelf."

Lees verder

Dat kwam vooral door de opzet van het programma. Alle bijeenkomsten vonden plaats op externe locaties, waardoor je het gevoel kreeg er even helemaal tussenuit te zijn."

Verrassende inzichten
“Tijdens de inhoudelijke modules van het programma hebben we de vijf bouwstenen van (team)leiderschap behandeld. Deze onderwerpen leverden voor mij mooie, soms verrassende inzichten op..."

"Inklappen

5 korte en kernachtige sessies

Na een intakegesprek biedt het programma een kick-off en 4 inspirerende plenaire sessies van 1 dagdeel die verzorgd worden in een locatie buiten de organisatie. Deze externe locatie ondersteunt de deelnemers om met enige afstand en ruimte te leren over hun team en hun (toekomstige) rol als leider van het team. Om rekening te houden met eventuele volle agenda’s en ruimte om het geleerde in de praktijk te brengen wordt dit programma over 5 maanden uitgespreid.

Scherm­afbeelding 2023-10-17 om 08.00.38
kabouterhuis
TI
Academie van Bouwkunst Amsterdam - AHK
RSC
Fontys

"Ik kan mijn rol nu meer op afstand invullen, zonder de verbinding met mijn team te verliezen"

Voor wie?

Dit in-company programma is voor iedereen die een leidinggevende rol vervult in een school of onderwijsinstelling en die zich herkent in de eigenschappen van introversie. Van directeuren in het primair onderwijs, tot school- of afdelingsleiders in het voortgezet onderwijs tot onderwijs- en opleidingsdirecteuren of leiders van een onderzoeksgroep of ondersteunend team in het hoger onderwijs.

Gun jij de leidinggevenden in jouw organisatie dit programma? Neem dan even contact met ons op!

Resultaten

Kortom een kans om de volgende resultaten te bereiken:

Meer rust en effectiviteit in je rol als leidinggevende

Meer inzicht in hoe introversie jouw leiderschap versterkt

Bewuster van jezelf en van jouw leiderschapskwaliteiten

Meer verbinding & effective samenwerking in jouw team

Meer wederzijds begrip

 Deelnemers vertellen

"We leren van elkaars ervaringen en ondersteunen elkaar bij zaken die minder goed lopen. Het programma geeft heldere aanknopingspunten om te leren over, met en van het team."

Lees meer

Madeleine Brouns ~ Program coordinator BSc Health & Life Sciences, VU

Bella-van-Erp-AcademicVision

"Ik leer elke sessie inhoudelijk over het onderwerp, reflecteer op mijn eigen situatie en wordt uitgenodigd om na te denken hoe ik dit in mijn team kan verbeteren."

Lees meer

Bella van Erp ~ Bachelor Coördinator Pedagogische Wetenschappen, VU

Jurgen Haanstra-AcademicVision

De wetenschappelijk onderbouwde sessies hebben mij inzichten gegeven die ik heb kunnen inzetten om zowel mijn onderwijsteam als mijn onderzoeksteam te versterken. Dank aan jullie voor het creëren van deze inspirerende cursus!

Lees meer

Jurgen Haanstra ~ Managing director of the Amsterdam Institute of Molecular and Life Sciences

Marina de Regt-AcademicVision

"Ik heb niet alleen veel geleerd maar ook enorm genoten van de bijeenkomsten van de BASOT. De focus op waarden, op persoonlijke ontwikkeling en op het creëren van een veilige ruimte waarin we van elkaar kunnen leren heeft mij geïnspireerd en ik denk met plezier terug aan de ochtenden in de Ruimte en Mid-West."

Marina de Regt ~ Associate Professor and Programme Director at the Department of Social and Cultural Anthropology, Vrije Universiteit

Locatie

Het programma 'Introvert Leiderschap' wordt bij voorkeur verzorgd op een locatie buiten de organisatie. Onze ervaring is dat het letterlijk op afstand zijn van de werkomgeving het proces van reflectie en ontwikkeling van de deelnemers bevordert. Wij hebben goede relaties met betaalbare locaties en kunnen indien gewenst meedenken met het vinden van een geschikte locatie.

Naar beneden - Academic Vision

Coördinerend Team

Dit programma wordt begeleid door Karolien Koolhof en Alies Zijlstra. Zij zijn beiden zeer ervaren leiderschapscoaches met een schat aan ervaring in het onderwijsorganisaties. Karolien coacht introverte leiders zowel een-op-een als in groepsverband om beter om te kunnen gaan met hun unieke uitdagingen. Karolien kenmerkt zichzelf ook als introvert. Alies is betrokken bij meerdere leiderschapsprogramma’s, zoals de Senior Kwalificatie Onderwijs en de Leergang Onderwijskundig Leiderschap en verzorgt leiderschapscoaching en begeleiding van Managementteams in het onderwijs.
Karolien Koolhof AcademicVision

Karolien Koolhof

Introvert Leiderschapscoach en trainer

Alies Zijlstra - AcademicVision

Alies Zijlstra

Oprichter, leiderschapscoach en mediator

"Leuk om te merken dat met kleine veranderingen al grote verschillen zichtbaar zijn!"

Naar beneden - Academic Vision

Evaluatie

Al onze begeleidingstrajecten en programma's laten we evalueren door zowel de deelnemers als de opdrachtgevers.
Wat zij met name waarderen is:
‘de deskundige en betrokken coaches’, ‘de open en inspirerende sfeer’ en ‘de aandacht voor de professionele èn persoonlijke ontwikkeling’.

Marie-Louise Blankesteijn -AcademicVision

Marlous Blankesteijn aan het woord

Acting Program Director Science, Business and Innovation, Vrije Universiteit  

"Dit programma is een aanrader als je je verder wilt ontwikkelen als leidinggevende of coördinator van teams, vanuit een verfrissende en vernieuwende kijk op organisatie."

Lees verder

Dit programma was voor mij elke keer een punt van rust en inspiratie in mijn drukke werkweek. Ook omdat de cursus wordt gegeven op een externe locatie, kon ik echt even afstand nemen en uitzoomen.De groep is klein, de opzet kernachtig en de sfeer persoonlijk. Alies en collega’s zijn kundige en onderhoudende begeleiders, met veel kennis van en ervaring met het bouwen van teams en het ontwikkelen van leiderschap in context van hoger onderwijs."Inklappen

Amsterdam
VU MC
3
ACTA
4

Wat is jouw of jullie wens voor verdere ontwikkeling?  

Neem graag contact met ons op!