Onderwijs Retraites

Bezinning, Vitaliteit en Inspiratie

Naar beneden - Academic Vision

Even afstand nemen om scherper te kunnen zien

In de deze tijd hebben medewerkers in het onderwijs met veel impactvolle ontwikkelingen en hoge werkdruk te maken. Deze periode van noodzakelijke aanpassingen vragen veel van ieders energie en persoonlijke veerkracht.

In zo’n periode is het van belang om af en toe even ruimte te creëren voor jezelf, waardoor je nieuwe energie, inzichten en inspiratie opdoet.

Een Onderwijs Retraite is een perfecte gelegenheid voor jouw docententeam om even afstand te nemen van de onderwijspraktijk en om weer op te laden. Of het nu gaat om een 1-daagse ‘Recharge’ of een meerdaagse Onderwijs Retraite. Op een mooie locatie in de natuur bieden we ruimte voor jouw medewerkers om te ontspannen, nieuwe energie op te doen, te bezinnen en inspiratie op te doen voor de toekomst.

De interactie en uitwisseling van de onderwijscollega’s met elkaar zorgen voor een verbreding van hun perspectief en een sterkere onderlinge verbinding met elkaar.

“Dit was letterlijk een verademing! 
Dank voor een leerzame, zonnige en verdiepende retraite. Het heeft me veel gebracht en ik ga het de komende dagen uitdragen naar mijn collega’s en studenten.

In daad en in woord…”
Coördinator Onderwijs Vrije Universiteit Amsterdam

Persoonlijke & professionele ontwikkeling

Om een optimale bijdrage te kunnen leveren in het onderwijs, is aandacht voor onze eigen ontwikkeling van groot belang. En dan gaat het niet alleen om professionele ontwikkeling, maar ook om persoonlijke ontwikkeling. Dat we ondanks de drukke onderwijsrealiteit ruimte blijven maken voor onze eigen vitaliteit, persoonlijke effectiviteit en motivatie.
Wij begeleiden Retraite dagen met een combinatie van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Waar rust en ruimte is voor medewerkers om te ontspannen, te reflecteren en nieuwe inzichten op te doen over zichzelf èn hun rol in het onderwijs.
Zodat zij met nieuwe energie en meer helderheid over de toekomst weer naar huis gaan.

“Reflection time for educators to reconnect with the passion that drives their professional purpose”

Ons programma of Co-creatie?

Wij hebben ruime ervaring met het begeleiden van (Onderwijs) Retraites. Indien gewenst kunnen wij een programma voor jullie medewerkers samenstellen, waarvan wij weten dat ‘het werkt’ en bijdraagt aan revitalisering, bewustwording en nieuwe inspiratie. Onze Retraite programma’s zijn zorgvuldig ontwikkeld en onderbouwd met onderzoek.

Daarnaast kunnen we een programma voor een Recharge dag of Onderwijs Retraite ook in co-creatie met jullie ontwikkelen. Dan kijken we samen naar de doelen die jullie graag met de Retreat willen bereiken en ontwikkelen we met elkaar een programma wat daarbij aansluit. Dan bestaat ook de ruimte om bepaalde wensen met betrekking tot inhoudelijke thema’s, bepaalde processen of anderszins in te brengen.

Naar beneden - Academic Vision

“Ik genoot van de afwisselende oefeningen die hielpen om de balans te vinden tussen mijn hart, lichaam en geest.
En wat een fijne verbinding zo onderling met elkaar!"
Docent AUMC Amsterdam

Onze Onderwijs Retraites

AcademicVision biedt verschillende mogelijkheden voor jouw management- of docententeam om met elkaar een ‘Time-out’ te nemen en een Onderwijs Retraite te ervaren.

Eén Recharge dag

De Recharge dag biedt jouw onderwijsmedewerkers een hele dag om nieuwe energie en inspiratie op te doen in een natuurrijke omgeving. Een dag om te ontspannen en te ontladen, maar ook om inzichten en ideeën op te doen die na deze dag bijdragen aan persoonlijk welzijn, vitaliteit en professionele effectiviteit.
Naast persoonlijke en professionele ontwikkeling, verhoogt deze dag het gevoel van betrokkenheid en saamhorigheid van de medewerkers onderling.

Meerdaagse Onderwijs Retraite

De ruimte, rust en stilte van een meerdaagse Onderwijs Retraite biedt de deelnemers de mogelijkheid tot diepgaande ontspanning, nieuwe energie en volop inspiratie. Verschillende technieken en processen dragen bij aan fundamentele inzichten op het gebied van zelfzorg, zelfbewustzijn en zingeving. De persoonlijke inzichten die hierbij ontstaan hebben een direct effect op de professionele effectiviteit van de deelnemers. Naast persoonlijke en professionele ontwikkeling van de individuele docenten, betekent deze Onderwijs Retraite tevens een boost voor de onderlinge verbondenheid en teamspirit.

Vrije Universiteit Amsterdam
Inholland Hogeschool
Wageningen
NHL-Holland
Universiteit van Groningen

De 3 pijlers van de Onderwijs Retraites

meditation-2676470
Bezinning

Een proces van reflectie en bezinning maken onderdeel uit van het programma. De rust en stilte in de natuur rondom de locatie ondersteunen daarbij. Een mooie gelegenheid om zelfinzichten op te doen en bewust stil te staan bij de afgelopen periode en de impact hiervan op jezelf en je rol in het onderwijs.

Vitaliteit-icon
Vitaliteit

We introduceren verschillende technieken die bijdragen aan stressreductie en revitalisering, zoals mindfulness, ademhalingstechnieken en beweging. De technieken hebben niet alleen een onmiddellijk effect op je welzijn tijdens de Retraite, maar stellen je ook in staat om er op lange termijn profijt van te hebben.

Inspiratie-icon
Inspiratie

Het programma ondersteunt je om je bewuster te worden van jouw drijfveren en intrinsieke motivatie in het onderwijs, maar ook over jouw bijdrage en specifieke rol hierin. De inzichten die je opdoet, verhogen je gevoel van zingeving en inspiratie en zullen een duurzame impact hebben op je professionele effectiviteit.

VUlogo_NL_Wit_HR_RGB_tcm289-201376
Amsterdam
University Utrecht
Wageningen
Fontys

Wat is jouw of jullie wens voor verdere ontwikkeling?  

Neem graag contact met ons op!