Alies Zijlstra - Academic Vision

Alies Zijlstra

Oprichter, leiderschapscoach en mediator

Alies Zijlstra is een zeer ervaren en betrokken leiderschapscoach, facilitator, moderator, mediator en adviseur met ruim 20 jaar ervaring in het hoger onderwijs. Zij is de oprichter van de netwerkorganisatie Academic Vision.
Met haar expertise op het gebied van leiderschap, onderwijs en organisatie wordt zij veel gevraagd om directeuren en leidinggevenden te ondersteunen bij hun persoonlijke en leiderschapsontwikkeling. Ook begeleidt zij regelmatig managementteams, bij bijvoorbeeld visie-of teamdagen die de onderlinge verbondenheid versterken en de toekomst verhelderen.

Daarnaast heeft Alies voor verschillende universiteiten leiderschapsprogramma’s en opleidingsprogramma’s ontwikkeld zoals BKO, SKO, BASOT, PhD-programma’s, mentortrajecten en introductieprogramma’s voor nieuwe docenten. Altijd met ruimte voor ieders wensen en behoeften èn een helder doel voor ogen.

Wat haar in het hoger onderwijs beweegt is om universiteiten, opleidingen en scholen te ondersteunen om omgevingen te creëren waar aandacht is voor ieders groei en ontwikkeling en waar vanuit verbinding effectief met elkaar wordt samengewerkt.

Alies heeft twee universitaire Masteropleidingen afgerond waaronder de Master opleiding Strategisch Management van Onderwijs en Educatie en is ook directeur van de organisatie Zelfbewust Academy.