Jan Reinder Rösing - Academic Vision

Jan Reinder Rosing

Partner, leiderschapcoach en trainer

Jan Reinder heeft een mateloze interesse in leiderschap, communicatie en persoonlijke ontwikkeling.

In zijn studententijd heeft Jan Reinder veel gedebatteerd. Hij werd Europees Kampioen debatteren, richtte een trainingsbedrijf op en publiceerde een handboek voor debaters. Na die periode besloot hij zich te richten op verbinden in plaats van debatteren. Zijn nieuwe focus leidde tot meditatie en het stopzetten van zijn bedrijf. Het trainen en coachen van anderen, iets wat hij vanaf het allereerste moment miste.

Hij ging aan de slag bij het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Europese Unie en werkte 12 jaar lang als diplomaat in Nederland, België en Turkije. Jan Reinder gaf leiding aan verschillende teams.

In 2017 raakte hij zo gegrepen door het thema empathie dat hij weer wilde gaan trainen en coachen. In 2019 ging hij deeltijd aan de slag als veranderkundig adviseur en teamcoach bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en begon daarnaast weer voor zichzelf.

Jan Reinder begeleidt groepen bij leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, organisatieontwikkeling en het verbeteren van communicatievaardigheden. Met een coachingscertificaat op zak en een uitgebreide achtergrond in vakgebieden als empathische communicatie, verbindend leiderschap en de reis van de held, heeft hij zich breed gespecialiseerd.

Jan Reinder verzorgt onder meer cursussen en trajecten voor de RUG, de UvA, de UU, de TU/e en de Saxion Hogeschool.

Als hij niet aan het werk is houdt Jan Reinder ervan om met zijn dochter te kamperen, te lezen of met zijn vrouw te klagen over hun hond.