Jan Reinder

Jan Reinder Rösing

Coach en trainer

Jan Reinder heeft een mateloze interesse in communicatie en persoonlijke ontwikkeling.

In zijn studententijd heeft hij veel gedebatteerd. Hij werd Europees Kampioen debatteren, richtte en trainingsbedrijf op en publiceerde een handboek voor debaters. Toen was hij wel even klaar met debatteren. Hij wilde verbinden. Hij begon met mediteren en stopte met zijn bedrijf. Hij miste het trainen en coachen vanaf het eerste moment.

Hij ging aan de slag bij het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Europese Unie en werkte 12 jaar lang als diplomaat in Nederland, België en Turkije. Hij gaf leiding aan verschillende teams.

In 2017 raakte hij zo gegrepen door het thema empathie dat hij weer wilde gaan trainen en coachen. In 2019 ging hij deeltijd aan de slag als veranderkundig adviseur en teamcoach bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en begon daarnaast weer voor zichzelf.

Hij begeleidt groepen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, organisatieontwikkeling en communicatievaardigheden. Hij heeft een coachingscertificaat en volgde vele opleidingen in onder meer empathische communicatie, verbindend leiderschap en de reis van de held.

Jan Reinder verzorgt onder meer cursussen en trajecten voor de RUG, de UvA, de UU, de TU/e en de Saxion Hogeschool.

Als hij niet aan het werk is houdt Jan Reinder ervan om met zijn dochter te kamperen, te lezen of met zijn vrouw te klagen over hun hond.