Karolien Koolhof AcademicVision

Karolien Koolhof

Coach en trainer

Karolien Koolhof is coach en trainer en richt zich in haar werk vooral op introverte professionals. Daarnaast is zij docent en mentor aan de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg.

In haar coaching ligt de focus op het ontdekken en versterken van de eigen talenten. Door te focussen op waar iemands kracht ligt, verandert vaak het perspectief van een coachee en kan deze zich op een andere, meer authentieke manier laten zien. Hierin zijn zelfacceptatie en perfectionisme thema’s die vaak terugkomen.

Met haar trainingen vraagt Karolien aandacht voor persoonlijkheid als onderdeel van diversiteit en inclusie. Waar nu vaak vooral naar uiterlijkheden wordt gekeken, gelooft zij dat we een laag dieper moeten om mensen echt te zien zoals ze zijn. Op die manier komen ieders talenten tot uiting en voelen mensen zich prettiger en meer gezien.

Karolien coacht sinds 2019 en deed daarvoor ervaring op binnen de journalistiek en consultancy. In het hoger onderwijs begeleidt zij studenten bij het bedenken van nieuwe concepten, waarbij zij stuurt op autonomie en zelfvertrouwen. Daarnaast begeleidt zij studenten ook één op één, waarbij zij telkens oog heeft voor wat de student uniek maakt.

Zij werkt vanuit een open, nieuwsgierige en soms prikkelende houding. Ze is nuchter, compassievol en diepgaand in haar inzichten en reflectie. Ze heeft veel kennis van zaken, zowel op het gebied van introversie als breder op het gehele vlak van coaching, wat haar flexibel maakt in alles wat op tafel komt.

Karolien is wetenschappelijk opgeleid en heeft daarnaast meerdere opleidingen gevolgd op het vlak van coaching. Daarnaast is zij ook sterk onderlegd in leiderschap door een Executive Master of Business Administration. Zij blijft zich continu ontwikkelen, waarbij zij zich nu verder schoolt binnen de psychologie aan de Open Universiteit. Ze is gecertificeerd Loopbaanprofessional bij NOLOC.