Marloes de Vries - AcademicVision

Marloes de Vries

Coach en trainer

Dr. Marloes de Vries is coach en trainer, met een speciale focus op promovendi, wetenschappelijk onderzoekers en docenten. 

Marloes coacht met veel compassie en begrip, vanuit de visie dat iedereen zelf de controle (terug) kan nemen over zijn of haar werk en leven. Vanuit haar uitgebreide ervaring in en om het hoger onderwijs en de wetenschap is zij zeer goed bekend met dit competitieve speelveld, en kent zij als geen ander de uitdagingen waar onderzoekers en docenten mee te maken krijgen. Het is haar missie om welzijn, omgaan met stress en persoonlijke en professionele ontwikkeling normaal en bespreekbaar te maken.

Naast coaching biedt zij training aan in academische vaardigheden, zoals wetenschappelijk schrijven en communicatie met niet-wetenschappelijk publiek. Het schrijven en communiceren over onderzoek voor verschillende doelgroepen kun je zien als marketing van onderzoek. Een tekst voor de beoordelingscommissie van een subsidieverstrekker heeft een heel ander doel dan bijvoorbeeld een publiekssamenvatting, en dient dus ook op een heel andere manier geschreven te worden. Marloes maakt onderzoekers wegwijs in dit landschap, en leert ze te spelen met woorden om zo hun onderzoek op de meest aantrekkelijke manier te beschrijven en te presenteren. 

Coach en trainerMarloes is sinds 2009 werkzaam in het hoger onderwijs, als onderzoeker en vervolgens als projectmanager, en adviseur onderzoek. Ze heeft uitgebreide ervaring in het begeleiden van studenten, junior en senior onderzoekers, en docenten, en het geven van strategisch advies op afdelings- en organisatieniveau. Marloes heeft een Master in biomedical engineering en is gepromoveerd in de biomedische wetenschap. Vervolgens heeft zij diverse opleidingen in coaching en persoonlijke en professionele ontwikkeling afgerond.