Maike Pollaert - Academic Vision

Maike Pollaert

Trainer en adviseur

Maike Pollaert helpt docenten, directeuren en schoolleiders om met meer zelfvertrouwen, leiderschap en flair hun werk te laten uitvoeren.

Haar drijfveer is het welzijn van studenten. Elke student zou zich in het onderwijs veilig en vrij moeten kunnen voelen om tot ontwikkeling te komen. De docenten zijn daar belangrijke voorwaardenscheppers in.

Maike helpt de docent om stevig in zijn schoenen te staan. Alleen als de docent de beste versie van zichzelf kan zijn, kan hij het maximale uit studenten halen.

In haar aanpak gebruikt zij technieken waarmee acteurs de aandacht van hun publiek lang kunnen vasthouden. Die technieken draaien om een effectieve non-verbale communicatie. Maike vertaalt die technieken naar docent- of onderwijssituaties. Altijd vanuit een fysieke benadering en graag met de nodige humor.

Zij werkte ruim 10 jaar als opleidingsadviseur voor Hbo- en Universitair onderwijs en sinds 2015 werkt ze als zelfstandig trainer en coach in alle onderwijssectoren. Maike studeerde Opleidingskunde aan de Universiteit van Leiden en deed de opleiding Regisseur voor Amateurtheater aan het Rotterdams Centrum voor Theater.
Daarnaast rondde ze ooit ook de hbo-opleiding facility management af.