Stefan Nortier - Academic Vision

Stefan Nortier

Trainer en coach

Stefan Nortier zijn grootste passie is bijdragen aan de ontwikkeling van het persoonlijk leiderschap van jonge mensen. In zijn visie levert hoger onderwijs een belangrijke bijdrage aan deze ontwikkeling van toekomstig leiderschap in onze wereld.

Op het vlak van training en coaching richt Stefan zich op studenten en docenten, waarbij zijn specialisatie ligt bij persoonlijk leiderschap, team performance, communicatie, management en ondernemers competenties. Door een veilige context te creëeren, ontstaat ruimte om te ontdekken en te leren. Met zijn onderscheidend vermogen, directheid, standvastigheid en opmerkzaamheid, weet Stefan in training en coaching de wensen en doelen haarscherp te krijgen.

Daarnaast adviseert Stefan docententeams, managementteams en directies op het vlak van onderwijsorganisatie, curriculum, lesmethodes, lesdoelen en organisatiecultuur. Hij heeft in het bijzonder ervaring met internationale studenten en opleidingen.

Stefan heeft ruim tien jaar ervaring in het (internationale) hoger onderwijs. Als coach heeft hij zo’n 300 young professionals en 50 multidisciplinaire teams begeleid op het vlak van persoonlijk leiderschap, team performance en communicatie. Daarnaast heeft hij meer dan 3500 (internationale) young professionals getraind. Op verschillende momenten heeft hij onderwijsorganisaties van advies voorzien op het vlak van inhoud en/of proces. Hij heeft de universitaire opleiding Cultuur, Organisatie en Management met als specialisatie organisatieadviesprocessen en ook de HBO opleidingen Facilitaire Dienstverlening en Theaterdocent genoten.