Leiderschapscircle Onderwijs

Met energie en inspiratie jouw leidende rol in het onderwijs vervullen

Naar beneden - Academic Vision

APK voor je leiderschap in het onderwijs 

Zou jij het fijn vinden om af en toe even te reflecteren op  jouw rol als leider het onderwijs? Om aandacht te kunnen geven aan jouw ontwikkeling op persoonlijk & professioneel gebied? En doe je dat graag met een groep mensen die ook een leiderschapsrol hebben  in het onderwijs?
Dan is de Leiderschapscircle Onderwijs iets voor jou!

De Leiderschapscircle Onderwijs bestaat uit een groep leiders van verschillende onderwijsorganisaties uit het lager, middelbaar en hoger onderwijs. Eenmaal per kwartaal kom je een dag bij elkaar om afstand te nemen van de dagelijkse werkzaamheden om nieuwe inzichten, energie en inspiratie op te doen. Elk kwartaal een korte leiderschapsretreat.

En dat is geen overbodige luxe in een tijd waarin leiders in het onderwijs te maken hebben met veel veranderingen  en een hoge werkdruk. Dat vraagt veel van ieders energie en persoonlijke veerkracht.  Een paar momenten per jaar om weer even helemaal op te laden en helderheid te creëren zijn daarbij heel ondersteunend.

In een veilige open setting hoef je je even niet te richten op een ander, maar mag je je aandacht naar jezelf brengen. De dagen zijn zeer interactief en ervaringsgericht. Door middel van verschillende oefeningen sta je stil bij wat belangrijk voor je is en werk je aan je vaardigheden als leider. Daarnaast is er veel ruimte om van elkaar te leren. Verwacht dus geen lange presentaties maar een dag vol reflectie en oefening.

De interactie en uitwisseling met jouw onderwijscollega’s zorgen voor een verbreding van jouw perspectief en een sterke onderlinge verbinding met elkaar.

“Dit was letterlijk een verademing! 
Dank voor een leerzame, zonnige en verdiepende dag. Het heeft me veel gebracht en ik ga het de komende dagen uitdragen naar mijn collega’s en studenten.

In daad en in woord…”
Coördinator Onderwijs Vrije Universiteit Amsterdam

Amsterdam
VU MC
3
ACTA
4

Leiderschap Circle Onderwijs in 't kort

Een doorlopend programma

Netwerk van Onderwijsleiders

4 dagen per jaar

Blijvende ontwikkeling

Samen met gelijkgestemden

Bewuster van jezelf en van anderen

Effectiever in je Leiderschapsrol

Inspirerende en betrokken community

Zelfzorg & Zingeving

Persoonlijke & professionele groei

Ontwikkeling op alle niveau's

Om een optimale bijdrage te kunnen leveren in het onderwijs, is aandacht voor je eigen ontwikkeling van groot belang. En dan gaat het niet alleen om professionele ontwikkeling & leiderschapsontwikkeling, maar ook om persoonlijke ontwikkeling. Dat we ondanks de drukke onderwijsrealiteit ook ruimte blijven maken voor onze eigen vitaliteit, persoonlijke effectiviteit en motivatie.
Wij begeleiden de Leiderschapscircle Onderwijs met een combinatie van persoonlijke, professionele en leiderschaps ontwikkeling. Waar rust en ruimte is voor jou om eens per kwartaal weer even helemaal te ontspannen, te reflecteren en nieuwe inzichten op te doen over jezelf èn jouw rol in het onderwijs.
Zodat je na elke sessie weer met nieuwe energie en meer helderheid over de toekomst weer naar huis gaat!

“Reflection time for leaders in education to reconnect with the passion that drives their professional purpose”

Femke Algra ~ Coördinator docentontwikkeling UvA

"De kracht van AcademicVision zit in de positieve en open benadering naar iedereen. Dit beweegt mensen om ook een open houding te kiezen, waardoor het vuurtje gaat branden voor ontwikkeling."

Femke Algra - Coördinator UvA 

De 3 pijlers van de Leiderschapscircle Onderwijs

meditation-2676470
Bezinning & Inspiratie

Een proces van reflectie en inzichten opdoen, maken onderdeel uit van het programma. De rust en stilte in de natuur rondom de locatie ondersteunen daarbij. Een mooie gelegenheid om eens per kwartaal even bewust stil te staan bij de afgelopen periode en de impact hiervan op jezelf en je rol in het onderwijs. Na elke Dagsessie ga je met energie & inspiratie naar huis.

Inspiratie-icon
Leiderschap

Met de Circle sessies ontwikkel je jouw leiderschap en word je je bewuster van jouw drijfveren en intrinsieke motivatie in het onderwijs, maar ook van jouw bijdrage, specifieke rol en uitdagingen hierbij. Met de inzichten die je opdoet, zal je meer rust, helderheid en inspiratie ervaren. Daarnaast zal jouw positieve impact op het onderwijs en op jouw medewerkers of teamleden toenemen.

Vitaliteit-icon
Vitaliteit

We introduceren verschillende oefeningen en technieken die bijdragen aan ontspanning, stressreductie en revitalisering, zoals mindfulness, ademhalingstechnieken en beweging. De technieken hebben niet alleen een onmiddellijk effect op je welzijn tijdens de Circle sessies, maar stellen je ook in staat om er op lange termijn profijt van te hebben.

Fijne locatie in de natuur

In onze ervaring is het 'letterlijk even op afstand zijn' van je onderwijsomgeving voor deze dagen heel waardevol. De Circle dagen vinden plaats in de prachtige natuurrijke omgeving van Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98 in Doorn.

Het prachtige natuurgebied rondom de locatie biedt voldoende  mogelijkheden om te wandelen of onderdelen van het programma buiten te doen.

Landgoed Zonheuvel is centraal gelegen in Nederland en makkelijk bereikbaar.

Naar beneden - Academic Vision

“Ik genoot van de afwisselende oefeningen die hielpen om de balans te vinden tussen mijn hart, lichaam en geest.
En wat een fijne verbinding zo onderling met elkaar!"
Directeur AUMC Amsterdam

Amsterdam
VU MC
3
ACTA
4

Resultaten

Kortom een kans om de volgende resultaten te bereiken:

Inspiratie en visie voor de toekomst

Meer innerlijke rust en ontspanning

Meer energie en effectiviteit in je rol als leidinggevende

Versterking van jouw leiderschapskwaliteiten

Inzicht en ideeën over hoe jij kunt bijdragen aan anderen

Betere balans tussen werk en privé

Coördinerend Team

Dit programma wordt begeleid door Alies Zijlstra en afwisselend Vivianne Tolen en Jan Reinder Rosing. Zij zijn allen zeer ervaren leiderschapscoaches met een schat aan ervaring in onderwijsorganisaties. Zij zijn betrokken bij vele leiderschapsprogramma’s en leergangen en verzorgen leiderschapscoaching en begeleiding van Managementteams in het onderwijs. Ook hebben wij ruimte ervaring met het begeleiden van Circles, langlopende programma's en retraites.

Alies Zijlstra - AcademicVision

Alies Zijlstra

Oprichter, leiderschapscoach en mediator

Jan Reinder Rösing - Academic Vision

Jan Reinder Rosing

Partner, leiderschapscoach en trainer

Vivianne rond

Vivianne Tolen

Partner, leiderschapscoach en procesbegeleider

Vrije Universiteit Amsterdam
Inholland Hogeschool
Wageningen
NHL-Holland
Universiteit van Groningen

Planning, kosten en inschrijven

De eerstvolgende Dagsessies van Leiderschapscircle Onderwijs zullen plaatsvinden op:
✪ Vrijdag 11 oktober 2024
✪ Vrijdag 24 januari 2025
✪ Vrijdag 4 april 2025
✪ Vrijdag 13 juni 2025 

De investering voor het Leiderschapscircle Onderwijs jaarabonnement bedraagt in totaal € 900,-. (Dit bedrag is exclusief btw en cateringarrangement. Hiervoor krijg je: 

✓  4 Circle Dagsessies
✓  Blijvende persoonlijke & professionele ontwikkeling
✓  Een inspirerende community van leiders in het onderwijs   

Download hier de algemene voorwaarden van deze circle.

Wil je erbij zijn?

Naar beneden - Academic Vision

Wat is jouw of jullie wens voor verdere ontwikkeling?  

Neem graag contact met ons op!